15/11 crnočetvrtkom

Volim usku odeću, veliki sam ljubitelj šljampave odeće, odlepim za kombinacijom uskog i šljampavog, ali za odela imam samo jedan kriterijum.
Krojeno.

I zato ćemo danas pričati o Nicolasu Andreasu Taralisu, mladom kanadskom modnom dizajneru, ali pre svega krojaču.

Nicolas Andreas Taralis jesen zima 2010, plašt

Nicolas Andreas Taralis nikad nije bilo zvezda mejnstrim mode, ali je u krugovima koji cene Dobro. Krojeno. Odelo. ime koje označava kvalitet. Kao samostalni dizajner se povukao sa scene kako bi predstavljao modnu kuću Cerruti. Ipak sve što je polovično dobro je bolje kada se svrši i tako nam se g. Taralis vratio na veliku pistu sa odličnom monohromatskom kolekcijom za jesen-zimu 2010.

Nicolas Andreas Taralis jesen zima 2010, dug sako

Kolekciju je predstavio kao „manje opaku i više umetničku“ od svog pređašnjeg rada. Bitno je spomenuti da ovoj odeći nimalo ne nedostaje opaka crta. Oštre linije za opake momke i devojke u crnini.

Nicolas Andreas Taralis jesen zima 2010, moderni kimono

Kolekcija se, naravno, uglavnom sastoji od jakni. Tu je neizbežni powersuit, ali tu su i zanimljiviji kožnjaci i plaštevi. Plaštevi, prijatelji. Lično vas uveravam da nema tog odela koje može postići ono što mogu crne kožne rukavice i moderni plašt.

Nicolas Andreas Taralis jesen zima 2010, crni muški komplet

Na par mesta se provlači urban ninja stil, što me raduje, ali moram priznati da je bled u poređenju sa „poslovnim” delom kolekcije. Ipak, interesantno je videti slojeve i mešovite krojeve u izvođenju čoveka kome su duge, oštre siluete strong suit (namig, namig).

Nicolas Andreas Taralis jesen zima 2010, prozirna haljina

Dobra strana ležernijeg dela kolekcije je što ja u svojoj glavi mislim da bih i samostalno tako iskombinovala jesenje slojeve odeće, pa mi je toplo srce zbog toga. Deluje kao najprostiji zadatak, ali Taralisova kolekcija se ističe zbog širokih platnenih vezica po kojima je ovaj dizajner poznat. Što se tiče detalja – to je to. Nicolas Andreas Taralis jesen-zima 2010 je jedan jednostavan melem za jesenju dušu.

Nicolas Andreas Taralis jesen zima 2010, kožni set sa šorcem

Постави коментар